Sery BIO pochodzą prosto z małego rodzinnego gospodarstwa. Krowy karmione są wyłącznie naturalnymi paszami, a wiosną, latem oraz jesienią wypasane są na łąkach obfitujących w soczystą trawę.
ser z kozierardką 200g
22.00 PLN
Półtwardy ser podpuszkowy, dojrzewający z pełnego mleka krowiego. Wykończony smakiem kozieradki, która nadaje mu wyjątkowy, orzechowy posmak. Kozieradka znana jest od wieków i ceniona za pozotywny wpływ na nasz układ pokarmowy.
Półtwardy ser podpuszkowy, dojrzewający z pełnego mleka krowiego. Wykończony smakiem czarnuszki. Po przekrojeniu widać, że ma właściwą sobie kremową barwę, której odcień ulega zmianie w wyniku leżakowania. Ser ma wyrazisty smak czarnuszki, która ma działanie przeciwzaplne, antynowotworowe.
Półtwardy ser podpuszkowy, dojrzewający z pełnego mleka krowiego. Wykończony smakiem papryki i delikatnego czosnku niedźwiedziego , którego liście mają podobne działanie do bulw znanego czosnku pospolitego.
Półtwardy ser podpuszkowy, dojrzewający z pełnego mleka krowiego wykończony smakiem dymu bukowego, który nadaje mu specyficzny smak, aromat oraz niepowtarzalny kolor.
Co charakteryzuje nasze wędliny? Ciężka praca, którą rozpoczynamy już przy wyborze produktu. Czyli najwyższej jakości, świeże mięsa wieprzowe i wołowe z lokalnych masarni przyprawiane jedynie naturalnymi przyprawami i doniczkowanymi ziołami pochodzącymi z dobrego gospodarstwa. Poddawane tradycyjnemu wędzeniu i pieczeniu, a także dbałość o tradycyję i recepturę.